Hidrokinetoterapie

hidro kinetic Plus

Hidrokinetoterapia numita si kinetoterapie acvatica presupune efactuarea unei serii de exercitii terapeutice in apa sub indrumarea unui kinetoterapeut. Hidrokinetoterapia se desfasoara in bazin in zona de adancime de 1.2 m, kinetoterapeutul ofera sustinere si indrumare pe tot parcursul tratamentului, nu este necesar sa stiti sa inotati.

Indicatiile terapeutice sunt foarte variate si sunt adresate afectiunilor neurologice, durerilor de spate, diverselor patologii ale coloanei vertebrale si ale sistemului musculoscheletic, afectiunilor ortopedice, afectiunilor pediatrice, etc.

 

Hidrokinetoterapia are o varietate foarte vasta de abordari terapeutice ce includ exercitii acvatice, exercitii terapeutice, exercitii proprioceptive. Sedintele de hidrokinetoterapie pot fi pasive sau active si ajuta la restabilirea functionalitatii zonelor afectate in special pentru problematicile ortopedice, de aceea este foarte folosita in medicina sportiva, boli profesionale, protezari de sold si genunchi, si in recuperarea spatelui dureros.

 

Hidrokinetoterapia este benefica in mod special datorita caracteristicilor fizice ale apei care preia o mare parte din greutatea corpului si permite exercitii cu incarcare minima pentru zone inflamate, dureroase si cu limitare a amplitudinii de miscare ajutand astfel in afectiuni neurologice, reumatice si pusee acute ale sistemului neuro-mucular.  Apa contribuie la actiunea terapeutica oferind o rezistenta naturala ce inlocuieste forta gravitationala si adaugarea greutatilor. Stabilitatea termica permite mentinerea unei temperaturi constante a organismului, iar presiunea hidrostatica sustine si stabilizeaza corpul influentand in acelasi timp functia sistemului cardiovascular.

hidro kineto