afectiuni cronice

gonartroza

Osteoartrita este o problemă foarte frecventa care afectează genunchiul, în special la pacienții de sex feminin si supraponderali.Simptomele sunt foarte consistente - dureri in genunchi, edem, senzatie de rezistență si zgomote in articulati. Diagnosticul clinic ste pus de medical specialist in urma examinari fizice si imagistice.

Programele noastre de kinetoterapie se axeaza pe reducerea durerii si crestere amplitudinii de miscare, pentru a imbunatati calitatea generala a vietii pacientului. Pierderea in greutate, evitarea efortului excesiv si mentinerea posturii corecte sunt foarte importante.

sindromul iliotibial

Sindromul iliotibial se referă la o inflamație cronică, care afectează partea iliotibiala a fasciei lata si este cauzata de o frecare mecanică persistenta.

Această afectiune este deosebit de frecventa la fotbaliști, alergători și bicicliști și de multe ori se produce din cauza supraîncărcarii, și a antrenamentelor pe gazon tare sau pe suprafete neregulate. Particularitatile anatomice pot avea un rol important in dezvoltarea unei astfel de patologii. Genunchiul in var () combinat cu o hiperextensie a genunchiului, pot cauza tensiuni exagerate pe lantul muscular posterior inreutatind astfel simptomele.

Ecografiile de tesut sunt utile în diagnosticarea acestei leziuni, iar examenul RMN poate face o diferenta intre aceasta patologie si una a meniscului extern.

Pentru această afectiune este recomandata evitarea unei intervenții chirurgicale, cu excepția cazurilor foarte grave. Pentru a ajuta reabilitarea vom avea o abordare combinata de terapii manuale și kinetoterapie.

sindromul patelofemural

Această afectiune genereaza dureri resimțite în partea din spate a genunchiului si in cazuri grave poate duce la dislocarea rotulei.

Genunchiul este o articulație extrem de complexa,iar o alterare mică în formă sau funcție a unui grup de mușchi – cvadricepsul femural in cazul de fata, poate provoca o presiune crescută asupra rotulei, ducand la durere, entorsa sau chiar luxatie dacă rotula părăsește locul său.

Aceasta afectiune poate fi tratata putem trata prin kinetoterapie în cele mai multe cazuri. Cand pacientul a suferit dislocari repetate ale rotulei se intervine chirurgical pentru fixare. Programul kinetoterapeutic propus de noi are ca scop reechilibrarea musculo-ligamentara a genunchiului si cresterea rezistentei acestuia, astfel incat sa faca fata solicitarilor la care este supus zi de zi.

În cazul în care este necesară o intervenție chirurgicală, medical specialist v ava recomanda un program de recuperare medicala post-operator pe parcursul caruia o s ava ajutam sa cresteti forta musculara si mobilitatea articulara.

tendinopatia patelara sau “genunchiul saritorului “

Aceasta este o leziune foarte frecventa la cei care practica sporturi in care sunt mișcări frecvente, explozive, cum ar fi baschet și atletism, de obicei este cauzata de supraîncărcare sau microtraumatisme repetate.

In jurul genunchiului sunt observate de obicei edeme (umflaturi) si durere. Durerea de genunchi trece prin patru etape clinice, incepand cu durere usoara si cresterea la durere severa înainte ca tendonul sa se rupa în cele din urmă.

Ecografia de tesut este folosita de obicei pentru a observa orice tendinopatii.

In cele mai multe cazuri, acest lucru poate fi tratat fără intervenție chirurgicală, în timp ce perioada de recuperare depinde de gravitatea leziunii. Prin abordarea noastra terapeutica avem o rată foarte mare de succes in recuperarea acestui tip de leziuni.

Cel mai frecvent pot aparea la adolescenții care au crescut rapid, această afecțiune provoacă supra-solicitarea anormală a cartilajului, cauzand microtraumatisme repetate.

Durerea este localizată de obicei în jurul genunchiului si este exasperată în timpul activității fizice pana la repaus. Tumefieri ale genunchiului sunt, de asemenea, observate frecvent.

Aceasta afectiune se poate rezolva de la sine o data cu finalizarea cresterii, dar intre timp putem sa gestionam simptomele sis a reducem durerea prin tratament kinetoterapeuitic.

2023 © Kinetic Plus. Toate drepturile rezervate.